стил

Турмалин е камък. Свойства и значение, които са черно, синьо, диня, розово, зелено, кафяво. Снимки и лечебни ефекти

Турмалин е камък. Свойства и значение, които са черно, синьо, диня, розово, зелено, кафяво. Снимки и лечебни ефекти

В производството на бижута, накити, талисмани често се използват скъпоценен камък с благородна история, наречена „турмалин“. Стойността му, лечебни и магически свойства се определят от характеристиките на доминиращия елемент в състава на минерала, и тези, които е собственик.

Турмалин – Crystal

Първите сведения за влоговете на разпространението удари на камък в Далечния Изток. И външния вид на турмалин в Европа започва от седемнадесети век, когато Холандия започнаха да внасят ги от Шри Ланка за стопански цели.Турмалин е камък. Свойства и значение, които са черно, синьо, диня, розово, зелено, кафяво. Снимки и лечебни ефекти

По-вероятно е да срещнете проби с иглоподобным или радиално-Изобилното постройка във формата на триъгълници. Но са подходящи камъни, мисля, че образованието под формата на призматического кръвотечение с отчетливи ръбове.

Всеки кристал има съответния цвят. Някои видове минерали може да се наблюдава в различни цветови комбинации.

Турмалин е получил името си от думата „turamali“, което означава в превод „цветни“. Най-големите находища на скъпоценни камъни на остров Мадагаскар, Бразилия. Големи депозити, открити на Колския полуостров, в Забайкалье. Урал запаси са вече изчерпани, поради тази причина те не представляват интерес за промишления сектор.

Всяка една от страните да намерите някои видове камъни.

Място на производство
Нюанси

Тайланд
Зелени

Юго-Западна Африка
Синьо, зелено, понякога розово

Цейлон
Жълто, кафяво, зелено и жълто

Танзания
Зелени

Швейцария
Пъстри

Река Елба
Розово, зелено с жълтеникав оттенък

Турмалин е камък. Свойства и значение, които са черно, синьо, диня, розово, зелено, кафяво. Снимки и лечебни ефекти

Проби от доставчик на висококачествени бижута се намира в Афганистан. Но камък се добива в много страни на континента: Европа, Азия, Африка, Америка и дори в Австралия.

Химичен състав

Турмалин се отнася до твърда дървесина. Според скалата на Моос, където най-високата твърдост 10 точки, е магмени планинска порода, малко по-слаба, отколкото диамант е с индекс 7.5.

Crystal, неравен раковистым изломом, стъклен блясък. Неговата формула NaR3AL6B3Si6O27(о)4. В основата е комплекс Бор силикат на алуминий, магнезий и желязо.

Състав камък също включва в себе си следните компоненти:

    калий, силиций;натрий;окислы магнезий, бор.

Цвят на проби зависи от нюанси, доминират в структурата на компонента. Този елемент се отразява на цената на камъни, и по мнение на много от свойства и стойности.

Видове и цвят на минерала, техните цени

Членовете на семейството турмалин се характеризират с еднаква кристална структура. Следователно, стойността на скъпоценни камъни в медицински и бижута полета, химичен състав на камъните.

За определен параметър, отделят видове:

Tilasite. Жълто. Притежават собственост луминесценция. Цената на проба с тегло 1 карат е 6900.Ахроит. Безцветен. Цена – 3803 руб. е с високо съдържание на хром и желязо. Верделит. Зелен. Те се наричат бразилски изумруди. Цените започват от 4900.Шерли. Черен. Не се счита за скъпоценни минерали. Те са широко разпространени, така че цената за тях не е висока (309 лв. 10 г).Турмалин е камък. Свойства и значение, които са черно, синьо, диня, розово, зелено, кафяво. Снимки и лечебни ефектиХамелеоновый. Различни цветове. Цена 9442 руб.Цвят. Преобладават магнезий. Оцветяване разнообразна, в зависимост от примесите. Струва 1260 1 карат.На тежестта. Жълто, кафяво, кафяво. Цена 11 000 долара за карат.Рубеллиты. Розово, червено. Можете да намерите камъни за 464,38 .. цялост. Тъмно синьо отгоре, бяло в основата. Те се характеризират с ясно изразен плеохроизмом. Цената започва от 50122 за 1 карат.Диня. Рядка многоцветни минерали, напоминающую парче диня. Цена слайсера е 1238.Параибы. Сини камъни с неонови осветена светлина. Цената варира от 200 до 500 рубли.

Общият брой на общото тонове от минерала до 50. Цвят разпределя равномерно по цялата образование. В зависимост от ъгъла, под който се разглежда оттенък турмалин промяна на наситеността. Сред стандартните камъни в скъпоценни камъни с оптични ефекти (Александритах, астеризм).

Най-известният турмалин

Като скъпоценен минерал, порода-известните екземпляри.

Например, един от най-големите камъни в зелен цвят се съхранява в музея в Ню Йорк, той носи името „Jolly green giant“.Турмалин е камък. Свойства и значение, които са черно, синьо, диня, розово, зелено, кафяво. Снимки и лечебни ефекти

Друг знаменит камък с тегло 500 карата. Това е перлата на короната на руската императрица Анна Иоанновны.

Лечение турмалинами и област

Минерал е уникален с това, че той е единственият, който произвежда електрически ток от всички произведени от твърда дървесина недрата на земята. Ето защо турмалин се нарича „електрическа минерал“. В промишлеността се използват както обработени, така и необработени кристали.

Идеален за решаване на проблеми в следните области:

1. Радио.

– Големи камъни с неправилна форма, ниско ниво на прозрачност, с редовни превишаване на температурата добре прекарват електричество. Използва се само в червен, черен, зелен, син на минерали. Подходящ за изграждане на радиостанции датчици за налягане, дизайн на електроника. Популярната в производството на високо роботи.

2. Медицина.

Йони турмалин взаимодейства с топлината на човешкото тяло, даде на електрически ток в тялото. Регулиране на процеси, нормализира кръвното налягане. Да помогне за премахване на инфекциозни заболявания, почистват кръвоносните съдове. От тях се произвеждат матраци, възглавници, лумбалната кръста, коленете и т.н.Турмалин е камък. Свойства и значение, които са черно, синьо, диня, розово, зелено, кафяво. Снимки и лечебни ефекти

3. В бижутерската индустрия.

Използва се в производството на бижута (пръстени, колиета, гривни и т.н.). Минерали, обработени специално шлифовальными дискове. За премахване на драскотини, дискове с фин покритие. На персонала се вземат предвид цветови вариации кристали, химични свойства на минерали.

Свойства на здравето

Турмалин е камък (свойства и стойността му) се интересуват хората се интересуват от алтернативна медицина. Те са сигурни, че пробата има благотворно влияние върху здравето. Ние науката има друго обяснение. Освобождаването на йони, инфрачервени лъчи, микротоки, дезинфекция на околното пространство около човека.

Частиците със заряд, за да се създаде „защитен купол“. И, в крайна сметка, хората получават закономерен резултат:

    • намаляване на зависимостта от метеорологичните условия;намаляване на чувствителността на вредна радиация;укрепване на имунната система.

Турмалин е камък. Свойства и значение, които са черно, синьо, диня, розово, зелено, кафяво. Снимки и лечебни ефектиТурмалин е камък. Свойства и значение, които са черно, синьо, диня, розово, зелено, кафяво. Снимки и лечебни ефектиТурмалин е камък притежава лечебни и лечебни свойства, така че тя се използва в душ системи.

Камъкът се използва за да се отървем от заболявания на:

Син (синьо)

За възстановяване на зрението ви. Помогнете с хормонален срив, Проблеми с кръвоносната система. За нормализиране на съня, да се отървете от депресия, се успокои. Намалява главоболието.

Пурпурен, червен

Допринасят за подобряване на циркулацията на кръвта.

Зелени

Подмладяване на тялото. Повишаване на ефективността на нервната система, имунна.Турмалин е камък. Свойства и значение, които са черно, синьо, диня, розово, зелено, кафяво. Снимки и лечебни ефекти

Черен

Се е утвърдила като отлично профилактично средство срещу ОРИ, ОРИ. Намаляване на вредното въздействие отвън, премахване на последствия, свързани с повишено ниво на радиация.

Основната задача на турмалин, за да активирате функции, за да се излекува, се прочисти.

Магически свойства

Минерал предпазва от негативна енергия от всички враждебно на въздействието. Неговата магия помага да намерят покой, да намери своето призвание в обществото. Crystal носи късмет, повдига настроението. Това е особено важно за творчески личности. Но по-точно от ззд имоти турмалин зависи от основния цвят.

Всеки цвят по-различен начин влияе върху човешките усещания, възприятие, поведение, съзнание:

1. Безцветен (прозрачен)

Надежда, вяра ви дава сила. Успокоява. Помага в бизнеса, намиране на отговори на трудни въпроси.

2. Зелени

Нормализира кръвното налягане. Концентрира вниманието, подобрява интелектуален потенциал. Успокоява и насърчава релаксация.

3. Сини

Предпазва от негативизъм, недоброжелателите. Прави собственика смели и решителни. Помага да се свържем със себе си.Турмалин е камък. Свойства и значение, които са черно, синьо, диня, розово, зелено, кафяво. Снимки и лечебни ефекти

4. Розов

Привлича любов. Учи такт, гъвкавост, доверие на своята интуиция. Води до баланс на страст, агресия. Вдъхва доверие. Премахва негодувание, гняв, и развива таланти.

5. Черен

Активира кореновата чакра. Придава сила, намалява стреса, облекчава стреса. Елиминира неприятните емоции, чувства. Неутрализира вредата.

6. Жълт

Тон. Повдига самочувствието. Стимулира умствените способности.

7. Червен

Активира всички функции на организма, стимулира работата на мозъка. Подобрява настроението и привлича добър късмет. Помага да се преодолеят трудностите, да стане по-силна, по-издръжлива.

8. Кафяви

Носи в живота на стабилност. Създава усещане за сигурност. Дава спокойствие.

9. Сини

Облекчава болката, подобрява качеството на съня. Помага да направите добро впечатление.

10. ОранжевоТурмалин е камък. Свойства и значение, които са черно, синьо, диня, розово, зелено, кафяво. Снимки и лечебни ефекти

Създава усещане за топлина, комфорт, уют. Цветните минерали се съчетават в себе си няколко магически свойства. И двамата са щастливи, творчески, сексуални импулси. За облекчаване на живот, да го направи по-светла и радостна.

Турмалин е камък на имоти и чиято стойност зависи от състава, бързо натрупва енергията. Следователно, трябва да бъде 2-3 пъти в месеца да се мият под течаща топла вода.

След този камък трябва да се зарежда: задръжте в продължение на няколко минути, или да сложите в кутия или минерална падна на лунна светлина. Можете да използвате слънчевата радиация. Но този метод е подходящ само за шерл, индиголит. Други образувания просто ще бъде променен цвят.

Значение и съвместимостта на зодиакалните знаци

Всеки един знак съответства на знака на своя камък, чиито имоти са полезни за здравето, личностни качества.

Зодия
Комбинация вид турмалин цвят
Цената на камъка

Овен
Зелен, розов
Ще донесе вътрешен мир, облекчаване на проблеми с черния дроб, жлъчния мехур. Да помогне да се измъкнем от депресия. Се научи да се концентрира върху задачата.

Таурус
Никакви намеци
Спокойствие. Ще подобри обмяната на веществата.

Близнаци
Необработени минерали, различни цветове
Донесе успех, увереност в себе си, да се отървете от фобии.

Рак
Сини
Регулиране на ендокринната система. Ще чувство за сигурност, подобряване на общото здравословно състояние.

Лъв
Никакви намеци
Ще има положително влияние върху развитието и формирането. Ще ви помогне да популяризирате вашата кариера.

Дева
Хамелеоновый
Това ще успокои нервите си. Ще аура непроницаема. Подобряване на интуитивни способности.

Везни
Жълт
За установяване на хормоналния баланс. Ще повдигнат настроението. Допринесе за установяване на полезни връзки.

Скорпион
Оранжево, черно
Укрепване на вярата в доброто бъдеще.

Стрелец
Зелени
Да накара хората по-отблизо, рассудительнее. Изчистите ума си.

Козирог
Кафяв, черен
За предотвратяване на възможни нарушения в опорно-двигателната система. Облекчаване на стреса, подобряване на производителността.

Водолей
Никакви намеци
Оказват благотворно влияние върху всички сфери на живота. За да разсея един неоснователен страх.

Риби
Сини
За укрепване на волята. Предпазва в случай на възникване на извънредна ситуация.

Какви имена са подходящи

Турмалин е камък (свойства и стойността му не е подходящ за всички) ще даде на младежта увереност в силите си Юлия, София, Вероника. Кира, Олга Гэм ще ви помогне да намерите себе си. Той ще им донесе мир. Crystal Аркадия ще служи като амулет срещу злите заклинания. Едуард с определен талисман ще ви помогне да намерим хармония, ще можете да развиете своите творчески способности. За Леонид минерал „намери“ сродна душа.

Мъжете трябва да избере проби от ярки цветове, прозрачен, червен и розов. Талисмани могат да помогнат за привличане на вниманието към техните собственици. Ще им даде увереност, чар.

Турмалин и благородни метали

Камъни червени цветове е по-рано са били считани за най-ценни. Проби украсени църковна утвар, икони, облекло, кралски униформа.

Днес в аксесоарите предпочитат да използват различни цветни минерали:

    • индиголит;

Турмалин е камък. Свойства и значение, които са черно, синьо, диня, розово, зелено, кафяво. Снимки и лечебни ефекти

    тежестта;serly и т.н.

От тях са правили колиета, копчета за ръкавели, поставяне на пръстени, обеци. Скъпоценни камъни ефектно изглежда в сребро, злато рамка. Цената на бижута с турмалин зависи от размера, теглото на камъка да се намали. Например, през 1780 рубли можете да закупите колие, гривна – 840, брошка-окачване – по 310.

Най-скъпите минерали – прозрачна, турмалин зелено, червено или синьо на цвят, с тегло над 2 карата. Камъни за правилното качество „се вмести“ в диамант, платина или злато. Тогава цените на бижута се увеличава до $ 20,000. Не по-малко елегантни рамки аксесоари. Бижута от скъпоценни камъни винаги изглежда богато.Турмалин е камък. Свойства и значение, които са черно, синьо, диня, розово, зелено, кафяво. Снимки и лечебни ефекти

При избора на подходяща минерална, трябва да се обърне внимание на външния вид на бъдещия собственик на минерала. Хората със светло русыми коса, със светли и тъмни очи към лицето на тюркоаз, синьо, розово на цвят турмалин. Малина, смарагд, син подчертан появата на личности с по-тъмна кожа. Мъж с бронзово-златисто кожа и руса коса са подходящи камъни в топли цветове.

Талисмани и амулети

Камъкът турмалин свойства и стойности се отнася до мощен чарам. Бразилски изумруд възстановява силите, успокоява, премахва проблемите. Диня талисман пази от самота, помага да се намери начин за излизане от депресия, да намери любовта, да видите красотата на околния свят. Шерл се смята за амулет вещици.Турмалин е камък. Свойства и значение, които са черно, синьо, диня, розово, зелено, кафяво. Снимки и лечебни ефекти

Кой не трябва да носите камък

Хората със сърдечни стимулатори, с метални зъбни протези турмалин носи, е строго забранено. Йони на минерала може да попречи на тези елементи. Повече противопоказания за носене има камъни.Турмалин е камък. Свойства и значение, които са черно, синьо, диня, розово, зелено, кафяво. Снимки и лечебни ефекти

Но, винаги носете със себе си минерал, не се препоръчва. Постоянно взаимодействие със своя господар ще доведе до обратния ефект (лечебен, магията).

Грижи и съхранение на продукти от турмалин

Въпреки твърдостта на камък, камъкът лесно се драска. Затова за почистване използвайте мека четка и парцал. Измийте камъка с обикновен сапун.Турмалин е камък. Свойства и значение, които са черно, синьо, диня, розово, зелено, кафяво. Снимки и лечебни ефекти

Theme by Anders Norén