маникюр

Правилното прилагане на шеллак: стъпка по стъпка ръководство за начинаещи

Правилното прилагане на шеллак: стъпка по стъпка ръководство за начинаещи

Образа на красива жена се състои от много компоненти: прическа, облекло, обувки, лицето. Често ноктите си някъде в края на списъка — а това е погрешно.

Правилното прилагане на шеллак: стъпка по стъпка ръководство за начинаещи

Чист маникюр, холеные дръжки е визитната картичка на всяка жена. Облупленный лак за нокти изглежда просто ужасно, и измий се случва само веднъж. Днес този проблем се решава съвсем просто: Шеллак се превърна в най-популярната процедура в салони за грижа за ноктите.

Но какво да правя, ако от време или пари, салон не е ли достатъчно? Изход, разбира се, има да се направи шеллак дома. За начинаещи стъпка по стъпка, задвижвани от инструкцията на този популярен маникюр.

Чудесна дума, между другото, нищо загадъчно. Шеллак-това отпадъци (изпражнения) насекоми quadraspidiotus perniciosus, които се хранят с дървесен сок. Това е негоден за консумация лепкав вещество, се берат, сушат се и се смилат, след това лак маса се топи и корнизи в изложницы. Резултатът е отличен инструмент за маникюр.

Шеллак — характеристики, условия и насоки

Маникюр никога не е било някаква специална процедура, но използването на шеллак има свои отличителни характеристики. На първо място, това изключва необходимостта за нокти; на второ място, тази настилка е доста траен и трае много по-дълго; на трето място, с елегантен външен вид и наситени цветове.

Правилното прилагане на шеллак: стъпка по стъпка ръководство за начинаещиНедостатък шеллак е на първо място в неговата стойност

Животът на маникюр, не е важно, колко изискан той не е бил много кратък. Домакинска Работа-това е задължението на всяка жена, помощниците в домакинството е много малко. Ежедневно готвене, миене на съдове, пране, почистване — всичко това води до факта, че лак бързо накърняват или напуква и губи своя външен вид.

Друго нещо — шеллак: симбиоза на гел и лак (дори да се направи в домашни условия за начинаещи в съответствие с мерките) продължава доста дълго времеи през този период има възможност за по-нататъшно укрепване на нокътната плочка.

Предимства и недостатъци на шеллак

Шеллак, както може би се досещате, има много предимства:

    Шеллак маникюр изглежда страхотно на всички нокти: дълги и къси. В същото време, начин на рисуване, ви дава възможност да растат ноктите до желаната дължина. Тъй като шеллак-това е естествено средство за защита, той помага за укрепване на тънки и чупливи нокти. Шеллак на ноктите от дълго време: някои жени успяват да маникюр до три седмици. За да изтриете шеллак с нокти са необходими специални инструменти, а това означава, че продуктите на битовата химия не се страхува от него. Шеллак дава ноктите ослепителен блясък, който трае изключително дълго време и да не накърняват или. Производителите са били наблюдавани внимателно за модата и цветова палитра шеллак непрекъснато се разширява. Можете да намерите не само класически цвят за маникюр, но ярките и авангардни цветове. Може би основното предимство на шеллак е, че той е абсолютно безвреден. Опасен формалдехид, не са включени в състава му, и затова на жените, склонни към алергии и бременни жени могат спокойно да правят маникюр шеллак.

[кутия тип=“Забележка“ ]Ако по някаква причина покритие изведнъж уморен, шеллак, можете да премахнете дома. Трябва да се купи в салона на специални съоръжения, течности и филм, внимателно да се проучи инструкции стъпка по стъпка за начинаещи и почистване на нокътната плоча.[/област]

Всичко има своята неблагоприятна посока — и шеллак-не е изключение:

    На първо място това се отнася и за високата цена на процедурата, и ако има нужда от корекция, това е и доста скъпо. Така че, ако ноктите растат твърде бързо, ще трябва да се примири с допълнителни разходи. Вторият негативен фактор е по-голямо. Шеллак, както казва производителят, това е наистина много трайно покритие. Но ноктите имат свойството да се разширява под въздействието на висока температура, а след това отново намалява, като първоначалните си размери. Така че, миене на съдове за гореща вода или топла вана също допринасят за деформация на ноктите и да предизвика микроскопични пукнатини в покритието.

Чрез тези микроскопични дупки под слой лак могат да мръсотия, мръсотия и създава парникови условия за много бактерии и микроорганизми. Шеллак трае дълго, и затова е достатъчно микроби време, за да вреди на ноктите. Така че гъбички-това не е най-опасното заболяване.

За да се избегнат нещастни последици, мръсни домашното по-добре да се направи в ръкавици.

Какви методи и средства ще са необходими

Шеллак-това е много сложна процедура и най-добре е в салона, опитни майстори. Но „не е бог на саксията“, така че при наличието на определени умения, можете да го направите дома си. Трябва да знаете, инструкции стъпка по стъпка за начинаещи и имат специални инструменти и ултравиолетова лампа за изсушаване на ноктите.

Правилното прилагане на шеллак: стъпка по стъпка ръководство за начинаещиЗа нанасяне на шеллак в дома нужда от някои инструменти и

Преди всичко, вие ще трябва: в основата за нанасяне на основния слой, а шеллак и закрепитель. Специалистите препоръчват използването на основната и основен слой от същата категория шеллак, за предпочитане от един производител. В противен случай има риск, че желания резултат се постига.

Подготовка на ноктите за шеллак

Така че, като всички необходими инструменти за шеллак в домашни условия (стъпка по стъпка рисуване за начинаещи и повече), можете да започнете подготовката на ноктите.

Правилното прилагане на шеллак: стъпка по стъпка ръководство за начинаещиПреди нанасянето на гел-лак, трябва да се подготвите ноктите, лечението по-специално на кожичките

Предварителната работа включва:

    обработка на епидермиса и обработка на нокътната плочка;пилинг-задължителна процедура, която подобрява сцеплението на директно шеллак за ноктите;дезинфекция антибактериални течност, която допълнително се обезмаслява ноктите и осигурява равномерно покритие;нанасяне на основния слой;отопление ултравиолетовата лампа за определяне на гел, не по-малко от 25-30 секунди на всеки нокът.

Как да шеллак дома. Стъпка по стъпка ръководство за начинаещи

Сега, когато ноктите са готови, може да премине към директно прилагане на шеллак:

Първо, на тънък слой се нанася основния тон, много внимателно, като четка. Тон обхваща цялата нокътната пластина, а като край на нокътя трябва да бъде опломбирован. В професионалния жаргон маникюр, това означава, че тон, леко приложен и под ноктите. Правилното прилагане на шеллак: стъпка по стъпка ръководство за начинаещиСлед това следва сушене на лампа, около една и половина минути. Вторият слой трябва да е по-гъста, но ненужната желание за нищо. Сушене на лампа и окончателно покритие в един слой. В рамките на две минути сухи нокти и премахване на останалите дисперсионный слой специален начин.

Правилното прилагане на шеллак: стъпка по стъпка ръководство за начинаещиПравя шеллак в дома по стъпка-по-стъпка инструкции за начинаещи, трябва да знаете, че за премахване на лепкав слой след грунтовочного слой не е нужно, тъй като това ще увеличи сцеплението

Правилното прилагане на шеллак: стъпка по стъпка ръководство за начинаещиСлед нанасяне на всеки слой шеллак ноктите трябва да се суши в UV лампа

Какво ще се случи с ноктите след нанасяне шеллак

Каквото и да се грижите за ноктите си, процедура шеллак, но на територията все още е необходимо. В края на краищата, в края на краищата, ежедневно смяна на спално бельо, както нокти остават в една обвивка, в продължение на дълго време. Така че, ако на повърхността на нокътната плочка се появиха жълтеникави петна или ноктите, няколко деформирани, трябва да се вземат спешни мерки.

За да съживи лак може в магазина майстор или можете да използвате домашни средства, че като цяло е за предпочитане, защото те са евтини и са на разположение:

Лосиони от отопления на маслиново масло в рамките на една седмица. Ноктите ще получат допълнителна храна и влага, и по този начин ще запази здрав вид. Долькой лимон, след това всеки ден избършете повърхността на нокътя, може да направи чудеса. Етерично масло и витамин С ще помогне да върне блясъка и да се отървете от пакета и неговата структура по възраст. Вани с морска сол изключва възможността за гъбична инфекция. Процедурата е желателно да се прави всеки ден в продължение на 10-15 минути. Правилното прилагане на шеллак: стъпка по стъпка ръководство за начинаещиВани с морска сол се препоръчва за възстановяване на нокътната плочка след полша

Тайните на нанасяне шеллак на дома

Правя шеллак у дома си, като следвате стъпка по стъпка методи за прилагане за начинаещи, можете да спестите малко. И така, какви инструменти и уреди могат да бъдат заменени с което:

Маникюр кожичките се прилагат специални средства струват доста скъпо. Но ако ципа не е твърде очевидно, в този случай, можете да се възползвате от портокалова пръчка, просто да го бутам. Кафемелачка напълно да замени конвенционалните машини: крайният резултат ще бъде един и същ. Малка бутилка дезинфектант за купето, който може да струва около хиляда, лесно да се замени лакочистител или ацетон. Основно покритие, за да замени не успее, но в козметични магазини можете да намерите най-подходящия инструмент, който, освен другото, има и лечебен ефект.

Вземете на въоръжение няколко тайни нанасяне шеллак дома.

Правилното прилагане на шеллак: стъпка по стъпка ръководство за начинаещиМасло за кожичките трябва да се използва сутрин и вечер всеки ден

Полезни съвети от професионалисти:

    При закупуване на ултравиолетовата лампа, трябва да се обърне внимание на неговата мощност, за оптимален резултат се постига с помощта на лампа 36 Вата. В този случай покритието изсъхва доста бързо. Преди да се пристъпи към маникюру, разточете го в ръцете на буркан с покритие. Тази малка хитрост ще се подобри значително имоти лак, който ще върви гладко и без особени усилия. За да се предотврати концентрацията на шеллак, трябва да се съхранява при стайна температура, здраво затворете флакона след всяка употреба. Всяко коригиращо лечение трябва да се извършва само при следното условие: ноктите трябва да бъдат сухи. Не мека пилкой не се допусна влажна нокътната пластина от повреди. Да се използва масло за кожичките ежедневно, сутрин и вечер. Само в този случай може да се избегне неаккуратные съюз. Преди да отидете в салон за красота ръка, за да бъдат обработени от ноктите, ако това е необходимо. Шеллак може да влоши проблема чупливост и връзки на нокътната плочка. Не използвайте крем за ръце преди шеллаком маникюр.

Как да се освободите от гел шеллак

За да изтриете си маникюр-шеллак дома (за начинаещи стъпка по стъпка снимката горе), трябва да подготвите:

    памучни джанти или специална гъба;10 парчета фолио, което можете да обвива пръсти;изопропилов алкохол или специален препарат за разтваряне на шеллак.

Преди да извадите шеллак ръцете трябва да се измиват с топла вода и сапун и внимателно се изсушава.

Правилното прилагане на шеллак: стъпка по стъпка ръководство за начинаещиПроцедурата за отстраняване на шеллак

Сега можете да се пристъпи към премахване на шеллак:

Нарежете памучни дискове половина. Намокрете парче от диск в алкохол и да го прилага към ногтю, замъка в метално фолио. Опитайте се да предотвратите появата на алкохол върху кожата, не предизвиква раздразнения. Фолио се използва за това, че алкохолът не се изпарява твърде бързо. Изчакайте за резултат трябва да е около 15 минути, през това време може леко помассировать с върха на пръстите за по-добро проникване на алкохол. В някои случаи, шеллак се отстранява във филма, ако това не успее, можете да премахнете проста пластмасова шпатула. Това се случва, че липсата на опит на покритие е направено твърде дебел слой и шеллак няма да бъде задължена. Така, процедурата трябва да с алкохол трябва да се повтаря или просто нарязани шеллак. В заключение, трябва да намажете ноктите масло за кожичките, за да се избегне изсъхване на кожата и повърхността на нокътя.

Шеллак „Котешко око“

Декорация на нокти „котешко око“ е много популярна и изглежда много впечатляващо. С помощта на гел за ноктите, с добавянето на метални основи и магнит, може да се получи модел, който е много подобен на окото на котка.

За такъв проект трябва да се подготвят гел за нокти зелен цвят и специален магнит. Въпреки това, ако не е специален, а след това ще отговарят на всички най-често срещани.

Правилното прилагане на шеллак: стъпка по стъпка ръководство за начинаещи

Theme by Anders Norén