стил

Мандала татуировка: какво е това, функции, значение, влияние върху живота,

Мандала татуировка: какво е това, функции, значение, влияние върху живота,

Татуировки, изкуство е неразделна част от съвременната култура. Но мандала-това е не само интересни татуировки. Този многокомпонентный сложен, изпълнен с сакральным разум, и на неговия образ е мощен амулетом за неговия собственик.

Мандала – замразени молитва

Мандала на санскрит означава „свещен кръг (сфера)“, „това, че съдържа същността“, „това, което заобикаля център“. Древен свещен символ, чиято възраст надхвърля 2000 години, се използва широко в религиозните практики на Тибет и Индия, и включва в себе си много значения.

Това е един цялостен образ на Вселената, нейната двуизмерна модел, олицетворение на вселенската хармония и верига от прераждания. Тя символизира връзката на човека с космоса, с висшите сили, и перфектно духовно равновесие.

Мандала татуировка — това не е просто красив модел. Това е мощен талисман, който поглъща негативната енергия, защитава вътрешния свят на човека, като привличаме в живота си, здравето, благополучието и любовта. Такава татуировка показва спокойствие и хармонично, едно парче характера на собственика си.

Далай лама призова мандалу мощен резонатор, формиращ информационното поле и въздействието върху духовното и психо-физиологични живота на човека. Влиянието му върху хората е толкова голяма, че мандала-това е „фиксиран молитва“.

Мандала се използва не само в качеството на изображението. Неговата геометрична конструкция се използва в архитектурата на храмове и олтари, планиране на градове, декориране на стаи и дрехи.

Мандала геометрия

Мандала-татуировка – това е фигура очарова своите геометрични съвършенство. Смята се, че показва структурата на Вселената, символ на целостта на света. Геометрия на модела в повечето случаи е трудно-голям брой елипси, квадрати, триъгълници, хармонично подредени в кръг.

Класически мандала-това е външният кръг, в който е вписан ориентиран по стените на светлината на квадрат. Блок форми на вътрешната част на мандали, това е най-важното свещено изображение: надпис, свещен символ на божеството. Външният кръг мандала може да бъде увиты елегантен модел.

Различни вярвания се допускат различни изображения на мандала. Той може да има формата на лотос, триъгълник, многоъгълник, изобразявайки лабиринт. Вътре може да напишете в сложни мотиви, изображения на цветя или животни. Често се изобразява будистки божества и същества от митологията.

Но всички те се подчиняват на закона на геометрична яснота и точност на линиите и симетрия. Модерен татуаж-mandal са много разнообразни и често пъти стойността им може да бъде известен само на собственика и капитана-татуист.

Цветова палитра

Мандала татуировка – това е ясен орнамент, който подчертава черно-черно или сиво модел. Но има варианти цвят. В този случай се прилагат делене по посоки на света, пятная Северното сегменти зелени нюанси, Юг – жълт, на Запад-Червено, Изток-бял. Център прахово боядисан в синьо, смарагд, теракота цветя.

Има и други възможности за оцветяване, в която собственикът може да се отрази на визията си за света. Но е препоръчително да се вземат предвид значението на цветовете.

Най-често се използват:

  • червеното е символ на страст и енергия;жълто – оптимизъм, слънчева светлина;зелен – сигурност, плодородие, чистота;синьо – силата на добротата.

Ефектно изглежда монохромен начин на мандалу на цветен фон, който често избират emerald, теракот, ярко-червен цвят.

Свещен символ на мандали

В mandala музей няма случайни елементи, всеки от тях има някакъв смисъл. Комбинация от различни изображения дава татуировка силата си.

Най-популярните видове mandal:

Изцеление.

  • В центъра – шестоъгълен звезда, заобиколена кръг от лалета. Привлича здраве и жизненост.

Мандала на любовта.

  • Цветен орнамент от листенца и цветни пъпки, може би картината на паун. Привличане на любов, даряват спокойствие и хармония.

Щастие.

  • Комбинация от затейливых резба с листенца от цветя, като символ на успешен живот. Събужда интерес към живота.

Трансформация.

  • Това е спирала или колело със спици. Преобразуване на енергията, успокоява прекалено активни, и ще павшего дух.

Късмет.

  • Има два варианта – на свещеното цвете лотос или строга геометрия като символ, защитен Кристал. Вдъхновява и привлича късмет, на защита срещу несгодите.

Богатство.

  • Символ на изобилието – грозде, заобиколен от растителни орнаменти. Настройва в работата си настроение, привлича енергията на парите.

Двойка.

  Две еднакви партньори авиокомпания татуировки, хармонизиране на отношенията между тях.

Символика на мандала-това е една дълбока и универсалният. Добавянето на различни символи и рисунки на татуировки се изпълва с допълнителен смисъл.

Особености на женското талисман

Татуировки-мандала в класическия вариант-това е рязък, дори груб геометрични фигури, първоначално предназначени за мъже. Но постепенно са се появили по-сложни наборные възможности.

Съвременно изкуство мандала позволява смекчи остър геометрия, флорални мотиви, заоблени детайли, сложни спирали. По-женствени ще направи мандалу, като се използват цветни татуировки.

Най-подходящи за момичета и жени се счита за мандала на любовта и хармонията. Листа и цветя, колибри, свещен Лотос, очи на Буда – тези символи се създават специална аура, която защитава и подчертава женствените начин, който помага на собственика татуировки придобият вътрешна хармония.

Когато се прилага татуировка

Мандала татуировка – това е специален вид татуировки, който има сакрален смисъл. Действието му зависи от мястото на приложение. Освен това, при избора на място трябва да се вземат предвид естетически съображения, а също и големината на татуировката. Мандала се нуждае от внимателно прорисовкой всички детайли, така и за сложни композиции, които трябва да избират широка област.

Така че, когато се нанасят татуировки на мандала:

На китката или ръката

  • може да се побере само малки татуировки, но винаги обмислено съдържание. Смята се, че през лявата ръка човек получава информация от външния свят, чрез правото да даде. Добре оформени мандала може да повлияе на информационен поток.

Татуировка ръкав

  • ограничаване на предмишницата, ви позволява да поставите комплекс от мулти-амулети. Тази татуировка изглежда много впечатляващо. Можете да поставите на ръката си и малки изящни татуировки. Според будистките вярвания, мандала на ръка получава сигнали от космоса, а също така предпазва носител на татуировки от необмислени постъпки.

Татуировка мандала на краката

  • изпълнява защитна роля. Татуировка на крака се прилага рядко поради болевую зона, но една малка мандала на глезена добавя мистиката на собственика му. Изглежда интересно мандала на доброто момиче на краката.

Бедрата

  • дава възможност за отпечатване на сложни мандала с много елементи, тяхната форма е оптимална за кръгли цифри. Но малките геометрични мандала ще са на място.

Татуировка на корема

  • не е популярно поради уязвимостта на кожата. Малки мандала може да бъде поставен на корема, но трябва внимателно да го проучи сакрален символ – експертите предупреждават, че е необходимо да се вземат предвид енергийните центрове (чакри), разположени в тази област.

Татуировка на гърба

  • намира се в района на чакрите Свадхистана. Малка мандала амулет монтаж и естетичен.

Шия

  • смята се преходната зона между духовната и физическата си дейност. По този начин, решението да публикувате тук малък амулет мандала се счита за оптимална.

За да приложите татуировка на гърдите не включва нито лекари, нито от майстори татуировщиков.

  • Но една малка мандала под гърдите, в областта на Манипура чакра, е разпространено явление.

Гърба заема специално място.

  • Езотерични учения наричат това най-уязвимата част на човека, през която прониква отрицателна енергия. Затова татуировка на мандала се намира на гърба си, е прекрасен амулет от разваляне и на околните негативизъм. Освен това, на гърба е много удобен за по-големи татуировки.

Пресни мандала татуировка може да се прилагат на предмишницата и sepastiaза татуировки мандала често използват ефект на свежа приложения. Симетрична фигура вертикално разделени строго половина и сложи двете половинки на ръката, глезените, стъпалата. Миниатюрен мандала може да се раздели на още два пръста.

Къде да намерим скици на мандала татуировка

Като реши да направи татуировка на мандала, не трябва да се избира скица в нужда. Дори и сдържано отношение към эзотерическому учението и будистката вяра все още трябва да се прочете стойност поне основните символи, използвани в талисман.

В специализирана литература и в специализираните сайтове лесно да намерите снимки на различни mandal с обяснението им. Има много възможности, ефектът от които е универсален и подходящ за всички, привличане на благоденствие, късмет, хармония. Можете да изберете свой талисман сред тях.

Можете да се обърнете за помощ към художник-специалист. Това ще ви помогне да направите изображението на мандала е за конкретния човек, според неговите желания и индивидуални особености. Този уникален Амулет е особено ефективно.

Ако не придават значение на сакралната натоварване татуировки, можете да комбинирате скица и други стилове: за да добавите украшение, фентъзи мотиви. Тук основният критерий е естетическа стойност на татуировки.

Полезни съвети

Има няколко препоръки, които ще помогнат на собственика на татуировката не съжалявам за решението си:

  внимателно изберете скица;вземете студио за татуировки със солидна репутация;намирането на квалифициран специалист, особено в случай на усложнена фигурата по – красотата на мандала зависи в голяма степен от точността на изображението;избор на техника татуажа, с помощта на експертни съвети, как да се грижим за кожата след татуажа.

Днес, мандала-това е вариант на популярната татуировка, чиито собственици не винаги отдаваме значение на своите сакральным разум. Но за хора, интересуващи се в източните религиозни учения, това е изкуството продължава да бъде начин да се чувстват връзка с космоса, да се постигне вътрешна хармония, да се защитават от външни негативни.

Добре подбрани и професионално направена татуировка мандала ще бъде много години, за разкрасяване и защита на неговия собственик.

Theme by Anders Norén