стил

Лечебни и магически свойства на смарагд

Лечебни и магически свойства на смарагд

Може би на планетата няма човек, който да не е чувал за такива скъпоценни камъни, като смарагд. Този минерал се споменава в почти всички култури и народи, в тази връзка, около него клубится морето приказки, легенди и митове. Изумруд-това е разновидност на берил зелени тонове, понякога с лек син. Цвят на този минерал са толкова уникални, че допринася за високите цени на камък, така че дори и диамантите често остават след себе си. От древни времена изумруд е символ на надежда и мъдрост.

Лечебни и магически свойства на смарагд

Както бе споменато по-рано, изумруд се отнася до beryl, а именно Аквамарин зелено. Алтернативно име смарагд – зелено лед, с уникален цвят осигурява хром, присъстващи в химическия състав на камъка. Свойства и характеристики на минерала зависи от хром, както и в някои видове камъни се състоят от ванадий, който служи за заместител на хром. В крайна сметка, параметри смарагд зависи от това, къде го добиват.

Плътност на камъка зависи от метал в неговия състав (рубидия и cs). По този начин, средната плътност на минерала добива в Сибир и Колумбия, Бразилия, смарагд е с ниска плътност, и в Южна Африка – напротив. Основната характеристика на смарагд – той е с изключителна чистота и прозрачност, въпреки че геолозите твърдят, че твърдост смарагд непрекъснато се увеличава. Диамант, рубин и изумруд-три от най-скъпите камъни.

Лечебни и магически свойства на смарагд

Видове и цветове смарагд

Както знаете, основната причина за бижута от този камък е неговата рядкост и уникалност. По принцип, този минерал може да се намери във всяко кътче на света, но запасите му в ограничени количества. Най-големи области, където се намират слоеве на този минерал – нова Гранада Замбия, Бразилия и Колумбия, Египет и Русия. Смарагд разпръскват във Франция и Аржентина, САЩ и Индия.

Въпреки това, камъни от високо качество се често, така че търсенето им отнема много време и усилия. Най-ценен и перфектен изумруд-камък, извлечен в Колумбия. Именно тук камъните са с елегантен външен вид и наситен цвят, като отклонения и деформации на практика отсъства. Камък се добива в Русия (Урал) е с по-плътен цвят, тъй като в състава се съдържа голямо количество хром и желязо.

Лечебни и магически свойства на смарагд

Колко е истински изумруд

Стойността на минерально-още остава неясен. Разбира се, живеят, без да смарагд можете да и купите това не е толкова просто. Въпреки това, хората, които са щастливи притежатели на смарагдовите многократно твърдят, че живеят без него не мога. Всички собственици на камък бързо се превръща в истински фен, като минерал привлича със своята озадачаващи и красота.

Лечебни и магически свойства на смарагд

Цената на смарагд зависи от редица нюанси, но винаги остава на много високо ниво. В крайна сметка, универсален цени в Емералд-не, на вътрешния пазар в една карата ще струва около 10-12 хиляди рубли. Основните параметри, влияещи върху стойността на полезни изкопаеми:

    Тегло – колкото по-тежък камък, толкова той е по-скъпо. Чистота и прозрачност. Въпреки това, тъй като включвания, с оригинални и необичайни форми, да не се унижава камък, а напротив ще я направи по-ценен. Цвят на минерала. Важно наситеността и яркостта на цвета, защото той рисува в Емералд, на първо място. Степента на обработка и качество. Ако камъкът е само процес на първично пречистване, е значително по-евтино, с дълбока рязане и обработка, е сложен и скъп процес.

Лечебни и магически свойства на смарагд

Лечебните свойства на смарагд

Естествени минерали и камъни винаги е бил повишен интерес на човечеството, защото те крият в себе си силата на природата, които съдържат тайни. След дълги изследвания, учените са установили свойствата на всеки камък, който го характеризира. А за Емералд, това оказва положително влияние върху тялото на неговия собственик като цяло. Първият камък стабилизира кръвното налягане, облекчава главоболието.

Лечебни и магически свойства на смарагд

Смарагд оказва положително въздействие на пикочно-половата система, лекува недъзи и заболявания на пикочния мехур. И камък ще ви помогне да се отървете от болки в стомаха, полезен е за композиция. Минерал има антибактериални свойства, така че да може да се използва за пречистване на водата. В този момент, този камък не е толкова често се използва от лечители, тъй като цената му е малко „хапе“.

Лечебни и магически свойства на смарагд

Магически свойства на минерала

Изумруд-това е невероятен и уникален камък, така че няма нищо странно в това, че той привлече вниманието на хората, занимаващи се с магия. Ако смятате, магьосници и други лица, свързани с мистицизъм, изумруд-това е камък, който помага в борбата срещу зли и лоши мисли. Минерални преодоляват коварство и авантюризм, не извършват незаконни действия и кара човек да остане верен на своята втора половина. Ако камъкът се носи постоянно на три месеца, това ще ви спести на собственика от слабости и отрицателни черти на характера, за изчистване на своята душа.

Лечебни и магически свойства на смарагд

Освен това, emerald може да се превърне в източник на късмета и здравето, за да се поддържа човек във всичките му начинания. Минерал изчиства аурата, унищожава негативната енергия. В същото време, този камък предпазва притежателя си от негативизъм, уроки и тъмни сили, хранительницами на семейното огнище. Ако човек има добре развита интуиция, камък ще ви позволи да намерите връзка с духовния свят.

Лечебни и магически свойства на смарагд

Кой изумруд зодия

Като знаеш, че всеки знак на Зодиака има един камък, който му е най-подходящ, може да се превърне в истински талисман и амулет. Изумруд-скъпоценен камък, който има огромна скрита сила, за да се справят с които ще може далеч не всеки. Що се отнася до знаците на зодиака, изумруд е най-подходящ за Козирог и Дева, Везни и овен са. Но Скорпиони този камък, е строго забранено.

Лечебни и магически свойства на смарагд

Освен това, експертите твърдят, че този камък е добре се съчетава с Близнаци, защото той ги укрепва духовните сили, държейки всичко отрицателно от ръката му. В същото време изумрудено-за жените, родени под този знак, служи като верен пазител на семейното огнище, на щастие и благополучие. Когато този камък ще ви накара да забравите за неща като безсъние, главоболие и умора.

Лечебни и магически свойства на смарагд

В същото време, изумруд ще ви помогне да постигнете целите си, Стрельцам, Раци. Важно е, че влиянието на камък, ще зависи не само от знака на зодиака, но и характера на собственика. Водолей, Риби и Лъв, на знаците на зодиака се наслаждават на мир и стабилност ви подкрепят и надежден приятел под формата на смарагд.

Лечебни и магически свойства на смарагд

Theme by Anders Norén