стил

Корал-видове и свойства камъни, подходящи за знак

Корал-видове и свойства камъни, подходящи за знак

Коралов е известен минерал, според химичния състав на когото вар полипи твърди скали. Казано по-просто, корали-това е скелетът, образувана от морски организми, които в продължение на много години съпротива на процеса на окаменения. Залежи на корали в Тихия и Индийския океан, Карибско море.

Основната разлика между корали от други минерали – той има страхотна форма, красота, великолепие и елегантност. Корал-това е минерал, събрал около себе си много легенди и загадъчни истории, но най-популярните сред тях само един.

Някога в далечното минало, корал е смятан за символ на пролята кръв на Медуза-Горгоните, която е създадена, когато Персей обезглавих си. Ето защо хората са създали каменни талисмани и амулети с мощна енергия. Корал са помогнали да се справят с болестта и да се повиши дори смъртно болен човек. Причината за това напрежение е наличието на активни вещества, които влияят върху физиологичните процеси в организма.

Цветове и видове корали

Корал-това е толкова невероятно минерал, който в продължение на стотици години тя може да се образува на повърхността на водата на целия остров. Що се отнася до формата на минерала, той може да има всякаква форма, например, клоните на дърветата, с форма на гъба или сферична форма. Благодарение на това на дъното на океан или море се създават гъста и невероятни пещери, които служат като местообитание на различни обитатели на подводния свят.

За определяне на корали можете не само формата, но и цвят. В крайна сметка, този камък може да има абсолютно всеки цвят, но най-популярни са само някои от тях, а именно: бяло, черно и червено. Всички останали цветове са производни, които засягат своята красота и оригиналност. В медицината обикновено се използват корал бял, но за създаване на бижута обикновено се използват червени корали. Най-голямо значение камък има син цвят, тъй като той по-рядко, отколкото останалите.

Като добив на минерална

Ключови участъци от коралови води на Япония, Австралия и Тайван. И камък могат да бъдат намерени в Средиземно или Червено море. Дълбочина на поникване на полипи в 2-3 метра. Добивът на коралите са с дървени греди на тавана. За начало, едно от тях е прикрепен тежък товар, и други продукти, производство, свързване към мрежата. По този начин, счупени корали заплетени в мрежите, и остава само да ги издигне на повърхността. Мнозина смятат, че този метод е вредно за рифове, затова са опитите за добив на корали с помощта на гмуркане водолаз, обаче, резултатът на този метод, не е постигната.

Лечебните свойства на корала.

Що се отнася до традиционната медицина, за корали и други камъни скептично, се отрече фактът, че минерал може да се отрази върху човешкия организъм. Въпреки това, народна медицина и лечители, особено за тези, които живеят на изток, уверявам ви, че камъкът притежава огромна лечебна сила. От древни времена са използвали Корал под формата на прах, които заживляли рани, лекуват навяхвания и счупвания.

В същото време корал е най-добрият начин за повдигане на общия тонус на организма, облекчаване на умора и за подобряване на паметта. Той също се използва, за да защитава нервната система от пренапрежение, да подобрят или възстановят зрението.

Основната характеристика на корали – това е незаменим препарат при сърдечно-съдови заболявания, подобрява циркулацията на кръвта и оказва положително влияние върху горловую чакра. В тази връзка, много популярни мъниста, които носеше на врата си, за да се предпазите от настинки, главоболие и болки в гърлото.

Има и страни, където този минерал се използва като контрацептив, защото при редовно носене, той набира сила, временно се лишава от способността за зачеване. Трябва да се отбележи, че корали в тези цели могат да се използват както за момичета, така и мъжете.

Магически свойства на минерала

Първият корали-това е талисман, който е носен от войниците, де си с помощта на оръжие или броня. По този начин, те привлече късмета си и вярваше, че нещастието и смъртта ще им страна. И корали-това е най-добрият начин да защитите от уроки, завист и разваляне. От особено значение е камък за бременни жени, им се препоръчва в продължение на целия срок не стреля амулет, защото той намалява риска от спонтанен аборт и гарантира, че наследник ще бъде живи и здрави.

В същото време, минерал служи прекрасно и чудесно лекарство от всички болести при децата и възрастните хора. Така че коралов започва да действа положително, достатъчно, за да постави парче камък в главата и го оставете там, докато се записват условия.

Много хора наричат коралов талисмани за пътници и за тези, които отиват на екскурзия или далечно пътуване. Вещиците и магьосниците вярват, че този камък предпазва пътника от негативизъм, от лоши хора и природни бедствия, които могат да възникнат по пътя си.

Този камък е пазител на семейното огнище, поддържане на отношения и създаване на уют. Древните гърци вярвали, че камъка дарява дълъг и щастлив живот, като защитава притежателя си от внезапна смърт. В крайна сметка, камък оказва благотворен ефект върху психиката, принуждавайки ме да гледам на всичко с любов и доброта.

Кой знак на зодиака корал

Ако се вярва на астролози, че всеки камък е подходящ за зодии и други напълно забранени, така че е важно да се знае, кой камък е подходящ най-добре е да не привлече в живота си, проблеми, болести и неуспехи. Корал-това е по-скоро изключение от правилото, защото това е изгодно за хора от всички знаци на зодиака, с изключение на Девите. Това е свързано с факта, че повечето от представителите на този знак на зодиака са негативни настроения за живота си и се отнасят към елемента Земя.

Най-добрият корал и декорации с него за риба, а след това е по-добре да се предпочитат камъни червен или кафяв цвят. Раци и Скорпиони също не съжаляваме, че украшения от корали, използвайки ги в качеството им на талисман, камък стават светли и нежни нюанси. Ако се вярва на календара изток, важна роля играе не само знаци на зодиака, и година на раждане. В съответствие с това, най-положително въздействие върху живота, здравето и съдбата на коралови хората, родени в годината на Тигъра.

Theme by Anders Norén