стил

Карнеол – Камък на Слънцето: свойства и характеристики

Карнеол – Камък на Слънцето: свойства и характеристики

Появата на камък карнеол хипнотизиращ. Не напразно древните хора му даде магически свойства и се използва за своите нужди. Астролозите казват, че карнеол, надарени с уникални способности, изработени от естествени камъни във формирането на живота си и да влияе върху събитията в живота на хората. Това е така, защото скали активно натрупване на жизнена енергия, а после да споделят това със своите господари.

От тези минерали се получават не само красивите бижута. Всички тези амулети, амулети, талисмани, на енергийните обекти. Те дават на собственика на вътрешната сила предпази от неприятности и да се осигури защита на вашето енергийно ниво.

Сард: свойства и характеристики

Естествен карнеол-това е разновидност на халцедона. Външния му вид е много интересна: тя притежава във влакнеста структура на кристали от кварц. Сред заглавията минерали: „веселящая Сърце“, „Камък на Слънцето“, „юли скъпоценност“. Той разполага с приятни нюанси на оранжево-червено, розово, тъмно-червен до кафяв. Изглежда, че камъкът е осветена отвътре. Съществуват разновидности на сердолика: сердолики и хирургия.

Камъните не са хомогенен цвят. Най-честата схема се състои от концентрично разположени ленти. Има още един вариант, наречен sardonis. Техните колективи са пряка и изглеждат като матови бели петна.

Обработен камък е благородна и матирана повърхност. Лекота на работа са направили камък внимание майстори в древността. Древно погребение археолозите показват изобилие от орнаменти, статуи, печати, инкрустации за оръжия и много повече от сердолика.

Магически и лечебни свойства сердолика

Карнеол се свързва с топлина и слънчева светлина. Това е знак за семейна близост и единение на душите. Минерал може да предизвика силни чувства и страст, като в същото време предпазва собственика от въздействието на любов към непознати хора. Това е, ако някой иска да направи любовта на правописа, тогава нищо няма да се получи.

Ако изберете сердоликами или операция, може да се очаква увеличаване на сексуалното желание и разпалване на страсти. Камъни правят аура на притежателя на по-привлекателни за противоположния пол. Червен камък помага да се избегнат спорове и скандали, както и лесно за намиране на компромис.

Сред многото магически свойства карнеол:

    спасява от загуба на жизнена сила, който предпазва от магии, зли очи и завист; усилва интуицията и развива дар на ясновидство; носи късмет в наскоро стартирани на делата; води до финансов просперитет; спестява паметта, повишава красноречието; допринася за доброто настроение.

Благодарение на тези забележителни свойства камък направите ефективни, амулети, охраняющие от инциденти, болести и дори смърт. Минерал е подходящ за творчески личности, бизнесмени и занаятчии. Карнеол ще ви помогне да развиете скритите таланти, използването на енергия от космоса.

Трябва да се помни, че карнеол с бели или тъмни петна, които явно нарушават общата структура се нарича умиращите. Той носи отрицателна енергия и не е подходяща за съхранение в дома или да се носят върху тялото.

Също така важни лечебни свойства на камъка. В литотерапии serdolikovaja е отделен клон на лечение. Също така има научно документирани доказателства, потвърждаващи ефективността на метода.

В По-голямата си част, лечебни свойства, се обяснява с ниска радиоактивност камък. Тези дози радиация оказват стимулиращо действие върху организма. Карнеол допринася за бърза регенерация на кожата, но и за всеки, който има тумор, карнеол е противопоказан.

В довоенное време в Русия в клиники минерал се нагрява в продължение на 5 минути, се прилага до повредената място. Има доказани факти, че в продължение на няколко сесии, пациентите са излекувани от отоци, абсцеси и други подобни заболявания.

В Древен Египет прах карнеол е добавен в медицината. Смятало се е, че тази смес успокоява и възстановява кожата след тежко заболяване. В Индия оранжево минерал е най-ценно. Смятало се, че той възстановява нервните клетки, лекува заболявания на пикочните пътища, дихателната, ендокринната и сърдечно-съдовата система. В древния Изток са популярни червен карнеол. Те лекуват безплодие, импотентност, нервни заболявания. Майки са дадени камък в ръка или дори в устата си. Това би трябвало да облекчи страданията. Карнеол също така помага при треска и укрепва зъбите.

Карнеол за различните знаци на зодиака

Карнеол има известна гъвкавост за зодиакалните знаци. Само за Scorpions камък може да бъде неблагоприятно. Той дава на хората от този знак разрушителна агресия и ненужно вълнение.

Основните предимства на минерална носи Знаци на елементите Земя и вода. Тяхната планета е Меркурий и Слънцето. ОВНИТЕ трябва да се вземат дълбока камъни червен цвят. Това помага да се намери вдъхновение в простите неща. Червен карнеол ще помогне за оптимално използване на енергия от слънце, за творчески задачи.

Най-добре е Телец ще се чувствате в компанията на сард. Той опитомява гняв и вродена упоритост. Камък става талисман на лоялност и любов, за Телец. Това ще помогне да се намери сродна душа и да я свържете с него.

Близнаци карнеол ще ви помогне да откриеш талант. Те се чувстват растеж и издръжливост. За Раците са подходящи карнеол сметана нюанси. Това ще увеличи вашата интуиция и способността за усещане. Други разновидности на рака на сердолика е противопоказано.

За Лъвовете ще настъпи хармония. Постоянно присъствие на карнеол в семейството, запази семейството си щастлив и да се отървете от финансови затруднения. Дева е препоръчително да се носят бижута с сердоликом платина или сребро. Той ще се предпази от влиянието на завист и атаки на враговете си. И активно подобряване на умствените способности.

На везни карнеол-мощен любовен талисман. И камък ще даде увереност в себе си. Стрелци ще могат да превърне в камък, по време на трудните житейски ситуации. Това ще подкрепи жизненост и попълнете необходимата енергия. Козирог ще могат да реализират своя потенциал и да се запази доверието в утрешния ден. Водолей ще бъде по-красноречив и да може да предвиди събитията.

Карнеол ще помогне в трудни ситуации. Може да се използва под формата на накити, както и под формата на различни фигури и елементи.

Theme by Anders Norén