стил

Камък: свойства, значение, кой иска да подпише?

Камък: свойства, значение, кой иска да подпише?

Джаспър е непрозрачна форма на минерал, който се среща в природата в няколко цвята. Химичен състав включва силикатна планинска порода, състояща се от малки зърна от кварц, а също и редица допълнителни примеси. Този камък е известен на човечеството много отдавна, в древни времена са го използвали за производство на оръдия на труда и оръжия. По-късно той е признат като камък, с помощта на които може да се произвежда сувенири, амулети, красиви орнаменти и символи на религията. Заслужава да се отбележи, че този удивителен минерал е като магически и лечебни свойства.

Видове и цветове яспис

Както вече бе споменато по-рано, яспис представлява непрозрачен минерал с твърда и равна повърхност и са с висок вискозитет. В зависимост от фактура и цвят камък, разделени на няколко вида, също важен нюанс е мястото на добива и състава на яспис. На базата На естествен камък, гранит преобладава, така че класическият цвят на камъка – зелен, бял или червен с порцеланова повърхност.

В зависимост от структурата на минерала са разделени на групи:

    С равномерен цвят. Шарен – впечатляващ и оригинален камък с включвания и интересни цветови преходи. Група с редуване на два или повече цвята.

В цвета на джаспър е разделена на следните категории:

    Червен минерал – обикновена или с шарки. Нюанс може леко да варира от светлорозово до червено с кафяв оттенък. Бял – този минерал е много трудно да се отговори, тъй като в природата това е рядкост. Обикновено камък може да бъде не само бял, но млечен оттенък със сиви включвания. Зеленият е най-често срещаният. Гелиотроп – рядък вид камък, който се смята за по-скъпо. Обикновено този вид яспис е черен с червени петна или тъмно-зелен цвят.

Къде да използвате Оникс?

Необработен минерал е достатъчно атрактивен външен вид, затова трябва да се проведе качествена и задълбочена предварителна работа. Заслужава да се отбележи, че Яспис е камък от твърда порода, така че неговата работа е дълъг и труден процес. Подготовка камък се извършва изключително внимателно, защото едно погрешно движение може да доведе до увреждане на камъни или драскотини, го лишава от обжалване. Висока издръжливост е една от причините за популярността на този камък, защото той може да служи в продължение на много години.

Блясък дава минерал с помощта на абразивни пасти, че първоначално камък трябва да се накиснат във вода за малкия зърното не са повдигнати прах по време на обработка на материалите. Нарежете яшму използват специални машини, предав оригинални и сложни форми на този камък. Яспис-твърд камък, използван от бижутери, за създаване на бижута от злато и сребро, но въпреки това, той взима минерали от различни цветове, така че продукти е уникален и атрактивен външен вид.

Трябва да се отбележи, че с помощта на този камък е не само украса, но и с различни орнаменти за украса на жилища. Като цяло продуктът е сложен и цветни фигурки и сувенири, съчетаващи яспис различни цветове. Като цяло, яспис е толкова висока якост, което може да помогне да проправи паркет, който ще изненада идеално гладка повърхност, която наподобява мрамор.

Джаспър и неговите магически свойства

Яспис-това е уникален камък, защото само той може да ни спаси от негативната енергия, която човек е натрупал в продължение на целия си живот. Силата на този минерал е толкова силна, че е способна да защитава собственика от камък от уроки, болести и да служи като талисман. В същото време, този камък може да подобри самочувствието, да се отрече чувство на тревожност. Благодарение на този камък може да се отърве от лошите мисли, да придобият увереност за постигане на своите цели.

Както знаете, този камък е в състояние да дарят на децата си, но по-добре да се лекува стерилитет както при мъжете, така и жените, достатъчно, за да постави на камък, за да спи под възглавница. С помощта на амулет с камък, за да развие интуицията си, да опростите работата си, лишава човека от умора и нервно напрежение. Яспис спомага за развитието на таланта на човека, помага в карьерном растеж, като се съсредоточи вниманието на хората върху важните детайли и нюанси, които могат да променят живота си.

В същото време Джаспър-това е батерия, която се натрупва в себе си силна енергия, която той може да сподели със своя господар, което го прави по-силни и по-уверени, откриването му нови възможности и безграничен потенциал. В древността, яшму служи като неразделна част от оборудване, войници, ги украсени оръжия, брони или каска, вярвайки, че той ще донесе победа и ще служи като талисман.

Джаспър е един от малкото скъпоценни камъни, който е в състояние да спя на хората със своята енергия, като му на благоденствие, щастие и късмет. Също така влияе върху съзнанието на човека, което го прави по-любознателен и всестранно развит. Има магически ритуали с помощта на яспис за развитието на ума и интуицията си. Мнозина смятат, че изцелението от умствена изостаналост да, ако сложите яшму и главата на човека.

Джаспър и неговите лечебни свойства

Този минерал укрепва имунната система и подобрява физическото състояние на своя собственик, чрез което се удължава срока му на живот. В древността хората са свикнали да носят украшения от яспис, на която са издълбани имената им, да се въздържат от болести, болести и негативна енергия. Яспис-това е камък, който може облекчаване на треска и епилепсия, в същото време той нормализира съня и психичното състояние, възстановява паметта и премахва депресия. Ако се постави камъка под възглавницата си, можете да забравите за тревожни мисли и кошмари.

В същото време, джаспър се използва за намаляване на болката, а просто здраво стиснала минерал в страна, като по този начин оставя зъб, като силна и главоболие. Ако носенето на камък постоянно, лошо обоняние, зрение по-добре. Зелен камък отговаря за стомаха и храносмилателната система, лекува гастрит или язва. Червен яспис помага в работата на сърцето, възстановява правилната циркулация и лекува заболявания на женските секрети. Жълт талисман от уроки и разваляне, се използва като талисман, който трябва да се носи на врата си.

Кой знак на зодиака яспис

Що се отнася до това, кой е най-добре да използвате този минерал, някои астролози смятат, че това е камък на Девици. Точно хората от този знак на Зодиака камък придава увереност, ги прави по-умни и мъдри, като защитава притежателя си от неприятности и уроки. И Яспис-това е идеалното решение за фирми със сложен характер, защото камъкът позволява да добият мекота, които могат да бъдат изразходвани за изграждане на раппорта с групата.

Също така, този камък може да се използва риба. Както е известно, Риба-това е несигурен в себе си и несигурни в себе си хора, че камъкът позволява да придобият увереност и сила на волята, чрез която можете да постигнете желаните резултати. Не се препоръчва използването на украса от този минерал за Овен и Близнаци, тъй като хората от този знак е достатъчно нагъл и откровеното, а камък само ще засили тези черти. Що се отнася до другите знаци на зодиака, те могат да използват този камък се дължи на забраната за яшме за тях не съществува. Важно е внимателно да използват този камък и бижута могат да не носят.

Theme by Anders Norén