стил

Камък гранат: значение, видове, магически свойства на минерала

Камък гранат: значение, видове, магически свойства на минерала

Нар-това е още едно невероятно творение на природата. Има много разновидности и нюанси камък и всеки от тях е уникален.

Разновидност на минерала и нюанси

Съществува следната класификация на полезни изкопаеми:

    огнено-червено пироп; жълтеникав или зеленикав grossularite; спессартин-оранжево; прозрачен мелавати, лилаво или виолетово-червен альмандин; изумрудено зелено уваровит, зелен, буро-червен или черен андрадит.

Камък гранат: значение, видове, магически свойства на минерала

Има няколко имена за камък:

    charlimit; меланит; лейкогранитового; смарагд; mealybug; нар; бечета; Уралски гранати.

Ярко-червен гранат камъни, когато е наречен карбункулы поради тяхната прилика с горящи головешками. По времето на Древна Русия такива минерали, наречен „яхонт cellcity“. В Урал са били проведени златисто-зелен гранат, който переливался, като диамант. Това се нарича демантоид или алмазоподобных. Често всички червени камъни са били наричани гранати, а зелено – пироксен.

Камък гранат: значение, видове, магически свойства на минерала

Реколта инкрустирани червени камъни са гранат-пироп. Царски съкровища се съхраняват зашеметяващ копия на тези скъпоценни камъни. В музея на „Градина на трезорите“ в Дрезден на съд за съхранение с размер на голубиное яйце. Това се нарича „колорадски Рубин“. Най-богатите залежи от нар:

    • Южна Африка, Зимбабве, Танзания; САЩ; Мексико; Бразилия; Аржентина; Австралия.

Камък гранат: значение, видове, магически свойства на минерала

Свойства и специфика магически камък

От древни времена се е смятало, че нарът е в състояние да намали стреса и да донесе удоволствие. Той дава на собственика на бодрост и зарежда с оптимизъм. Феновете на нар е в състояние да се чувстват власт над хората. Бременните жени, носещи такива орнаменти, ще ви бъде по-лесно да се раждат и запазване на жизнената сила.

Нарът се смята за камък на влюбените. В старите времена са надарени с пръстен с гранат означаваше сигурна приятелство, несподелена любов и уважение. Тези подаръци също се подаряват в знак на благодарност. Нарът лекува сърцето и мозъка, подобрява паметта. Но при децата не според възрастта силно влияние. Не се препоръчва да се даде такива бижута за деца или ги носи в малки, като камък в резултат на малолетни и непълнолетни ненужни в тяхната възраст страст.

Гранат може да предпази от бедствие и да донесе късмет. Това дава усещане за сила и изпълва с вътрешна сила. Наровете са много полезни за тези, които не са получили достатъчно силен вътрешен прът. Камък пречи на познанство на собственика с хора, които впоследствие се въвеждат в живота на човека и злини.

Камък гранат: значение, видове, магически свойства на минерала

Ценният минерал може да помогне в романтичните отношения. Камъкът привлича в живота на своя шампион във втората половина. Любовта ще бъде истинска и искрена, и семейно щастие ще продължи много дълго време.

В Индия и Персия, носени от нар като пазител от мълния, чума и отрова. Смята се, че той предупреждава за надвисналата опасност, промяна на цвят. Откраднат камък трябва да бъдат незабавно върнати на собственика, а похитителят носи нещастие и неприятности.

Нар оказва благотворно влияние върху физическото и психическо здраве. Камък изчиства организма и предотвратява много заболявания. Освен това, камъкът се утаява в душата мир и спокойствие. Нарът може да засегне всяка област на живота на неговия собственик. Важно е само да изберете правилния камък за вашия тип проблеми.

Камък гранат: значение, видове, магически свойства на минерала

В древни времена лекарите поставят нар за рани. По този начин, според тях, може да е възможно да се спре кървенето. Този метод понякога се използва в Близкия Изток и Азия.

През 17-ти век лекарите предложиха да приготвите освежаваща напитка с помощта на гранати. Той стимулира сърцето, подобрява циркулацията на кръвта и токсините. Освен това, този камък, е бил обработен меланхолия и депресия, но предупреди, че стимулиращите свойства могат да предизвикат безсъние.

Зелен андрадит вени лекува и предпазва от инфекции. Той е най-ефикасен в борбата с экстрасистолией и тахикардией. Също така той може да се използва за балансиране на нервната система и кръвното налягане. Собствениците на нар отбелязаха увеличение на производителността.

Нарът стимулира хипофизната жлеза, хипофизната жлеза, а също така оказва положително въздействие на интуицията. Смята се, че някои от камък помага да си спомнят минали животи.

Ако човек разбира, че ще има конфликт или сбиване, той трябва да се докоснат до талисману или стискане в ръка. В този случай, спорът ще бъде по-гореща, бурен свирка и започна. Ако собственикът нар се намира в опасност да се превърне в обект на клюки или клевети камък ще го защити от негативни вибрации и изпращане на негативно обратно към неговия източник.

Камък гранат: значение, видове, магически свойства на минерала

Кой нар зодии

С изключение на факта, че рождената дата влияе върху съдбата на човек, той също така зависи от избора на камък, се оказва най-благотворно влияние върху всички аспекти на човешкия живот. Между зодиакални знаци и камък-талисман има пряка връзка. Гранат носи в себе си мощна енергия от всякакъв характер и е силен амулет.

Лео, просто трябва да има талисман от естествен гранат. Представителите на тази зодия се чувстват много силна положителна енергия от камъка и да видите някои добри промени в живота. За Scorpions гранати, ще станат неизчерпаем източник на енергия, жизненост и самочувствие.

Водолеите се наслаждават на щастието в личния живот, а също така може лесно да се направи скок по корпоративната стълбица. Достатъчно е да се носят върху тялото камък гранат под формата на бижута или талисмани.

Камък гранат: значение, видове, магически свойства на минерала

Къщата е собственост на Овну, гранати ще се превърне в незаменим талисман. Овнам не трябва да се раздели с този камък, тъй като неговите възможности за създаване на семеен уют са безкрайни. Това ще бъде ефектът от нар, за да работи за овена.

Козирог обичат да работят. Гранат ще се превърне в отличен помощник и стимулант. Категорична Тельцам и Овнам по-добре да се носят само червени сортове камък. Водни знаци нар помага в по-малка степен, затова по-добре е да изберете най-подходящия енергийни талисмани. Въздушни знаци се препоръчва зелен гранат.

Кой гранати са били законни, тя носи само добри неща. Във всяка ситуация, този камък може да ви помогне и източник на допълнителна сила. Няма значение каква форма гранати трябва да бъдат запазени. Важно е само колкото се може по-често да се докоснат до него по всякакъв начин от него.

Камък гранат: значение, видове, магически свойства на минерала

Theme by Anders Norén