маникюр

Как да лак за нокти матирано: най-простите начини у дома

Как да лак за нокти матирано: най-простите начини у дома

Тенденциите на съвременен дизайн нокти причини да се смята, че на ноктите може да нарисува нещо. Един от тях през новия сезон продължават да бъдат с матова повърхност.

Маникюристи създаване на страхотна комбинация от матирана и гланцирана текстура. Изглежда това е оригинално. Сред методите се използват матиран лак се нарича:

    Френски маникюр – когато отросшая част на нокътя оцветени в контрастен цвят; антифранцузская или лунен маникюр-това е, когато дупката в основата на нокътя оцветени в контрастен цвят; омбре (наклон) – това е, когато на нокътната плоча един нюанс плавно се влива в друга; геометрични фигури; флорални мотиви; апликация; различни рамки и много други.

Но не всички марки са в гама от матови лакове. Ако имате силно желание да направите модерен маникюр, и на подходящия продукт не е намерен, можете да приложите някои ефективни методи за домашно магически трансформации.

Професионален инструмент

Започнете с матиран маникюр, по-добре не го купуват лак на един цвят с матова текстура. Има храни, които имат неутрален цвят и да матово покритие във всеки цвят. Това ви дава възможност да опитате максимален брой опции и изберете любимия си цвят. Това ще ви отнеме само няколко минути. В крайна сметка, може да получите огромно поле за експериментиране с нюанси и фактурами за малко пари.

За създаване на замръзналите маникюр с помощта на този метод вие ще трябва:

    основният слой (той може да бъде част от пигментированный лак); лак на всеки цвят; матиран (голям матиран лак от Сали Хансен, супер мат най-горния слой и други.

Първо трябва да се направи хигиенни маникюр, ще си ноктите в желаната форма, нанесете основен слой. След изсъхване се нанася цветен слой. Следващия слой е матирующее средство. Опит майстори, можем да кажем, че универсална матово покритие е най-добре изглежда в тъмни нюанси. Освен това, този маникюр показва всички недостатъци на нокътната плочка. Така че трябва много внимателно да се подготви.

Матирование пара у дома

Най-евтиният начин да се направи на мат маникюр в домашни условия е използването на пара. Единственият недостатък на метода е липсата на сигурност. Ако не сте внимателни, можете да се изгорите.

Първо трябва да се подготви основата под лак, цветен лак, кухня с вряща вода. Също така се препоръчва да се започне с хигиенни маникюр. След това обезжирьте нокътната плоча. Това ще позволи на маникюру стоят много по-дълго. Първият основен слой се нанася след изсъхване на покриване на ноктите с цветен лак. Там трябва да задържите ръката си с току-що накрашенными нокти, за да струя пара, но така че да не изгори кожата. Ефектът ще бъде видим след като лак изсъхне. Важно е да се постигне равномерно разпределение на парата.

Маникюр с помощта на нишесте

Този вариант е идеален, тъй като царевично и картофено нишесте. Тук се нуждаят от почти същите както обикновено, база и лак. Но този път в него се добавя нишестето и фолио. Препоръчва се първо да се полира ноктите, почистване на ноктите и премахване на кожичките. Нататък нанесете базов и дайте ноктите да изсъхне. Върху парче фолио трябва да се излива нишесте и да добавите малко цвят на лака за нокти. Клечка за зъби или друг удобен обект маса се разбърква до хомогенна консистенция.

Получената маса се нанася върху ноктите по обичайния начин и да изчака пълно изсъхване. Важно е да се постигне желаната консистенция. Твърде гъста маса няма да отида тънък чист слой.

Алтернативен начин за използване на нишесте, за глазура, за да го добавите директно в буркан с цветен лак. За да направите това с помощта на домашно хартиената фуния в епруветка и изля нишесте, на малки порции. След това трябва да се оставя за 24 часа. Тази песен спокойно може да се боя ноктите.

Сода за хляб За глазурата лак за нокти

Сода за хляб също добре ще се справи със задачата. Сода работи със скоростта на светлината, така че всички необходими продукти и инструменти трябва да бъдат под ръка. Ще ви трябва:

    сода за хляб; малък мрежест филтър; малка мека коса за грим; чинии с вода; база; цветен лак за нокти.

Сода за хляб трябва внимателно да се пресее през сито. Препоръчително е да се направи хигиенни маникюр и премахване на кожичките. След това нанесете основното покритие и изчакайте пълното изсъхване. Обработката на една ръка, или да не бъде в състояние да направи всички процедури, от друга страна, за да изсъхне лака.

На току-що боядисани нокти, като само ще ви трябва спрей за печене на хляб с помощта на четка за грим. Той премахва излишната. След това ноктите се потапя в чинийка с вода. Останалите частици сода за хляб се отстраняват с помощта на мокра четка за грим. Ефектът ще бъде видим само след пълно изсъхване на лака.

Прах сенки и матиран маникюр

Друг ефективен метод е използването на комбинация от безцветен лак и мат сянка. Те се смесват в една бутилка. Нишесте от един от предишните рецепти ще помогне за повишаване на ефекта от мъгла. И трите компонента се смесват в една епруветка и се прилага върху высохшей база.

Важен съвет: след създаването на матова повърхност не трябва да се прилага отгоре Биндер или горния слой. Това ще създаде гланцов ефект, който е необходим, за да се отървете от и ще унищожат не всички от ранните му работи.

Theme by Anders Norén